Steigerbouw voor particulier

Een steiger opzetten doe je als particulier of vakman het liefst zelf. Toch houdt de gemiddelde particulier zich doorgaans niet bezig met steigerbouw. Er komt vaak toch nog iets meer bij kijken dan je eerst dacht. Want om tot aan de nok van het dak te komen heb je een stevige en veilige steiger nodig.

Steigerbouw vereist niet alleen de juiste expertise maar ook mankracht. Voor een particulier kan het de nodige problemen en gevaren opleveren. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als een steiger niet naar behoren is opgebouwd. Je bent, mocht er iets gebeuren, zelf aansprakelijk. Zelf een steiger huren en opbouwen lijkt aantrekkelijk maar heeft zeker nadelen. Een steiger huren mét steigerbouwer is dan een ideale uitkomst. Onze experts creëren een stabiele en veilige werkplek voor het onderhoud of renovatie aan uw woning!

Veiligheid voorop

Steigerbouw Midden Brabant is dé specialist op het gebied van aluminium steiger verhuur en steigerbouw. Het ontwerp van de steigerdelen zorgt voor een optimale stabiliteit en veiligheid. De vakman of vakvrouw die tijdens de werkzaamheden gebruik maakt van de steiger moet er immers blind op kunnen vertrouwen dat de constructie stevig en veilig is. Het monteren en demonteren van een steiger kun je daarom het beste uitbesteden aan een professional op het gebied van steigerbouw.

Prijzen steigerbouw

De kosten voor de huur en opbouw van de steigers zijn afhankelijk van de omvang van het pand en de hoeveelheid steigermateriaal er nodig is. Ook kan de moeilijkheidsgraad een factor spelen. Bij een pand met veel erkers en uitbouwen zijn onze bouwers langer bezig dan bij een eenvoudig pand. Je kunt bij de offerteaanvraag informatie meesturen over de situatie zodat we daar rekening mee kunnen houden. Denk hierbij aan schuine daken, erkers of andere soorten uitbouw die het opzetten van een steiger kunnen bemoeilijken.

Wij kunnen de steigers desgewenst voorzien van wind-reducerend gaas en regenkappen. Hierdoor bent u tijdens de werkzaamheden beschermd tegen zon, wind en regen. Als bijkomend voordeel wordt stofoverlast beperkt en kan materiaal niet zomaar naar beneden vallen. Je kunt dit aangeven in de offerteaanvraag.

Flexibel

Wij zijn flexibel als het gaat om leveren, opbouwen en ophalen van de steigers. Soms loopt een project wat uit en dat kan gebeuren. De ene klus is de andere niet en dat begrijpen wij maar al te goed! Wanneer de werkzaamheden langer duren dan gedacht is het mogelijk om de huurperiode te verlengen.

Aanvraag vergunning

Soms is een vergunning nodig van de gemeente voor het ‘oneigenlijk gebruik van gemeentegrond’. Informeer bij uw gemeente of een vergunning voor uw project nodig is alvorens wij de steigers komen leveren.

Omdat wij alleen de beste kwaliteit leveren, gebruiken wij uitsluitend Layher steigers, type: allround aluminium.

Zoekt u naar steigerbouw Tilburg Breda, Eindhoven of Den Bosch? Veilige steigers nodig voor een renovatieproject of verbouwing? Wij bouwen de steiger op de afgesproken datum voor u op!